Start Blogg Foton Gästbok Kalender Länkar Kontakta
Nu var det ett tag sedan Visad:  313  

Ja som sagt, det är ett tag sedan jag senast skrev något här, får försöka bättra mig men det händer så mycket hela tiden, samtidigt som jag hinner med så lite.


Nu är det som alla har märkt 2014, och jag vet inte hur det har gått till men vi har bott i Luleå i över 9månader.
Vart tog 2013 vägen egentligen? Var det allt med nytt jobb, ny ort och nytt boende som fick tiden att bara rusa iväg?
Ingen aning, men kul har det varit och jag ångrar inte för en sekund att vi flyttade.
Jo jag saknar närheten till mina barn, det sticker jag inte under stol med, och hade det inte varit för skype, facebook, facetime samt vanligt hederligt telefonsamtal så hade jag nog blivit galen.
Tyvärr är det ju inte så ofta vi hinner prata, men några gånger i månaden blir det allt.

Så undrar vad 2014 kommer ha för ledord. 2013 var väl det året då jag förverkligade mig själv och det var väl dags vid 37års ålder. Så självinsikt och självbevarelse blir 2013´s ledord.

Trivs fortfarande lika bra i Luleå, fast längtar efter den riktiga vintern nu, det är lovat kallt till helgen så det får vi väl tro på.
Så 2013, året då flytten gick, kändes väldigt vemodigt att lämna Hanna på skolan på morgonen och veta att det skulle ta några månader innan vi sågs igen.
Men i Juli var det dags, då hade vi fått ganska bra ordning på lägenheten, även om mycket har ändrats efter det, men det gick iaf att bo här. Lokala köp och säljsidor gjorde att vi snabbt kunde införskaffa det vi inte hade med oss upp från Lekåsa, platsen i både ekipagen fylldes ju så till bristningsgränsen så vi inte ens fick plats med micron.

Mycket pengar gick åt till flytten, samt även till att uppgradera bohaget, men som tur är så hade jag mitt jobb klart när vi kom fram och jag började jobba direkt efter helgen. Sanna hade flera anställningsintervjuer bokade och kunde praktiskt taget tacka nej till ett par tjänster.
Första månaderna så åkte vi runt ganska mycket, dels för att jag skulle lära känna Luleå lite mer samt när man sitter och jobar hemifrån 9h / dag så kan man bli lite smått galen.
Isvägar kördes på, en upplevelse som rekomenderas starkt. Känslan att ta bilen flera kilometer ut på havet är ganska imponerande/förskräckande/oroande, tror nog bästa ordet är skräckblandad förtjusning.
I slutet på maj så visade termometern lite väl varma +32grader i skuggan, för att bara 2månader tidigare ha varit -20.
Vi hade istort sett från det att vi flyttade upp och fram till juli helt underbart väder med strålande solsken.

I slutet av juni så var det då dags att åka ner och hämta trollen i Vara. Vi sov hos min mamma två nätter innan vi vände tillbaka norrut.
Erika mäktade med lite över en vecka sedan tog hon tåget hem, Hanna hade jag här i 5veckor innan det var dags att skjutsa hem henne så hon kunde återgå till skolarbetet.
Åkte från Luleå på morgonen, var framme hos mamma på kvällen efter ett stopp hos jobbarkompisen i Heby, dagen efter laddades termosen och jag åkte hem till Luleå igen.

Det var en ganska intensiv sommar, trots att vädret inte riktigt var till våran fördel, blev ett par dagars bad för Hanna samt utflyckter till Storforsen, Haparanda samt en snabbtur till Finland.

Tillbaka i vardagen så väntades det vidareutbildning på jobbet, måste säga att jag trivs alldeles utmärkt med jobbet, men skulle vara trevligt med jobbarkompisar som bor närmare så man kan träffas lite då och då.

Sommaren var ändock övervägande varm, och värmen höll i sig gott och väl til slutet av september, mitten av oktober kom så första snön, som har legat sedan dess, det har dock varit en mycket underlig vinter, och temperaturerna har legat långt över det normala,
Men som sagt nu är det lovar kallare så vi får hoppas på detta.

Vid lucia var det dags, då hade vi skaffat biljetter till Magnus Betnér och Soran Ismail, En skam för Sverige. Riktigt bra föreställning som dom flesta nog borde försöka se.
Julen var nog en av dom första då jag inte åt anka, vi försökte få tag i anka men det var lönlöst, får ha lite bättre framförhållning i år och köpa med när vi åker ner till Danmark.
Men oerhört nöjd med julen, det snöade på julafton som sig bör och ja det var riktigt mysigt.

Nyårsafton blev lugn, god mat och sedan ner till Norra hamn och beskåda fyerverkerierna, snöade och mulet, men färgkaskaderna avbytte varandra så vackert så.

Nya året har börjat bra måste jag ändå säga, nyårslöften slutade jag med för många år sedan, men i år så ska jag iaf börja ta tag i hälsan och ta mig iväg till gymmet, dom 15kg jag gått upp verkar ha mestadels satt sig som en liten kulmage, ganska praktiskt om man sitter i soffan och inte når bordet för att ställa ner kaffekoppen.
Men nej det får bli lite ändring på det, måste stärka upp ryggen och nacken så jag kan sova bättre på nätterna.

Tror att jag redan nu bestämmer mig för att 2014 får gå i förverkligandets och betydandets anda, vad jag nu menar med det, men det får framtiden utvisa.

Planeringen av året är inte utstakad mer än i väldigt korta drag, i juni blir det en sväng till Danmark och plocka upp döttrarna längs vägen, så får vi se hur länge dom blir här uppe i sommar, skall försöka få till så det kan bli en sväng för dem upp eventuellt på påsklovet.
Vi får helt enkelt se hur det blir och går med allt.

Nu ska jag iaf strax luta mig tillbaka, se en film och bara ta det lugnt. Ledig torsdag men jobbar tyvärr på min födelsedag på fredag. Så får nog ha ett litet kalas efter jobbet på lördag.
Blir lite bilder som får sammanfatta året som gått....

Vi hörs.....<-- Tillbaka  -  Skriv kommentar Av: Lellebror   2014-01-08  Kl:  23:57  
Start
Blogg
Foton
Gästbok
Kalender
Länkar
Kontakta
  Website by Draken 2011 ©