Start Blogg Foton Gästbok Kalender Länkar Kontakta
Jaha nähä Visad:  288  

Okej så inte så mycket aktivitet här inne.
Men skall försöka mig på en liten sammanfattning iaf.


Sist jag skrev något så hade jag precis gjort klart en vidareutbildning på jobbet, och det är precis samma sak denna gången. Skillnaden är att nu var det 3 veckor utbildning ( och 1 vecka nesting som vi börjar med i morgon )
Får lite nya arbetsuppgifter och lite mer ansvar, skall nog bli spännande men nog är det lite nervöst.

Haft en lagom välfylld söndag, något som inte hör till vanligheterna.
Tvättat, lagat mat och plockat lite hemma. Trivs fortfarande oerhört bra i Luleå, hösten har gjort sitt intåg och därmed alla vackra färger i naturen. Hösten är en av mina fyra favoritårstider.
Sommaren har inte riktigt gett sig av ännu men känns som om det är fight om hösten eller sommaren skall råda över dagstemperaturen, sommaren svarar med solsken och hösten kontrar med blåst. Men på balkongen kan man sitta stundtals och fortfarande svettas lite.

Många blir nedstämda på hösten, mörkret kryper på och man sitter inne och tänker tillbaka på sommaren, sol bad värme ( har inte badat ute en enda gång iår, fy på mig ) men det kommer ju en ny sommar nästa år. Se fram mot den istället.
Ut i naturen, inte mycket som lugnar så mycket som stillheten, lukterna, färgerna. och då menar jag inte stillheten som i öde, lukterna som i ruttna löv eller färgerna som i förmultat brunt.
Stanna upp och lyssna, ta med en kopp kaffe sitt på en stubbe och njut ( se till så att du har koll på om det kommer björnar, men det tror jag du märker )

Vi har ju förmåned att ha en liten park nedanför oss där vi brukar ta hundarna på en promenad, men de mest skräckinjagande djur vi sett där är nog hackspettar samt ekorrar. Ja det är skräckinjagande, jag har både träskalle och nötter så det så.

Anledningen till att jag började blogga för några år sedan, är att jag då var mitt uppe i en depression, det var mitt sätt att ventilera mina tankar och få ut min frustration.
I takt med att jag mådde bättre så försvann behovet av att skriva av mig, och jag har i efterhand raderat allt jag då skrev.
Det jag efter mångt och mycket kom fram till och som fick mig tillbaks på banan var helt enkelt att jag insåg att jag var tvungen att byta tankesätt, istället för att se allt jag varit med om som misslyckanden och besvikelser, så vände jag på det och insåg att det är ju det jag varit med om som format mig till den jag är, jag hade inte varit här där jag är idag om det inte varit för allt jag varit med om, sorger bedrövelser och all möjlig annan skit.

Idag kan jag se tillbaks på det jag varit med om och faktiskt ta åt mig lärdomar av det istället.
Visst att man inte kan se något positivt i kanske allt, men det mesta måste jag säga att det kan man. Man väljer själv om man vill se saker i gråskala eller färg.
Det svåra är att få hjärnan att ställa om sig, det är en kamp. Men en kamp som är väl värd att kämpa för och vinna.

Jag känner att jag är på en plats i livet där jag nästan är i harmoni med mig själv, det är inte mycket jag vill ändra på i hur det ser ut. Jag har slutat röka, så nu är det bara snusandet kvar t.ex. men det kommer när jag är redo för det. Kan man ena dagen ta 2 bloss på pipan och så lägga undan den och säga till sig själv att nu lägger vi ner den biten, och faktiskt klara av det trots 24år som rökare. Ja då är det inte mycket som man inte klarar.

Om jag inte lyckas med en sak direkt, så har jag iaf lärt mig hur jag inte ska göra, så då är det bara att testa en ny väg.

Nu får det räcka för ikväll.

May the force be with you ( and remember there is always bacon )

<-- Tillbaka  -  Skriv kommentar Av: Lellebror   2013-09-15  Kl:  20:36  
2013-09-15  Kl: 23:25 Av: Yvonne     

Så intressant att läsa din blogg.Ja,det är inte alltid lätt här i livet,men du kanske har kommit fram på rätt sida nu.Hoppas innerligen!!Att du är positiv hjälper.Hoppas få läsa många inlägg i framtiden.


Start
Blogg
Foton
Gästbok
Kalender
Länkar
Kontakta
  Website by Draken 2011 ©