Fläskytterfilé med cidersås

Tyvärr blev bilden sämre än vanligt idag.

Långsam fläskytterfilé i ugn med cidersås och stekta rödbetor

800 gram fläskytterfilé
5 steklökar
5 dl torr cider
3 dl grädde
0,5 – 1 msk fond
1,5tsk majsstärkelse
Salt o peppar
4 rödbetor ( förkokta )

Sätt ugnen på 125c.
Lägg fläskytterfilé i en ugnsform, peppra med svartpeppar.
Häll i cidern i formen och skala och dela lökarna i klyftor, lägg i även dessa.
Håll koll på temperaturen och ta ut den när fläskytterfilén har nått 72c innertemperatur. ( min termometer slutade fungera så vi fick äta lite torrt kött )
Packa in köttet i folie så det inte svalnar så fort.

Sila ner vätskan från ugnsformen i en kastrull, reducera tills det återstår ca 1-1,5dl, häll i grädden och smaka av med fond ( jag hade bara kalvfond hemma så det fick duga ) salta o peppra efter behov.
Red med lite majsstärkelse utblandat i lite mjölk.

Dela rödbetorna och stek tills dom blir varma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.