LCHF-sylt/Chiasylt

Här kommer ett riktigt hälsosamt recept på sylt med ersättningssocker, för lågkolhydratskost. Så himla god, fullspäckad med nyttigheter och enkel att göra!
Tänk på att det inte är tillsatt några konserveringsmedel så häll i små burkar och frys in de du inte ska använda inom snar framtid.
Vi brukar använda oss av sötningsmedlen Hermesetas eller Canderel, för vi upplever minst bismak av dessa. Men allt är en ju en smaksak så använd det sötningsmedel du tycker om (funkar säkert bra med honung eller agavesirap t ex).

1 kg frysta hallon
Drygt 1 dl chiafrön
Sötningsmedel efter smak, vi provar oss fram och smakar av.

Häll hallonen i en kastrull och ställ på platta med medelvärme. Låt bären sakta värmas upp och rör emellanåt så det inte bränner fast. Vi tillsätter ingen vätska då de frysta bären har tillräckligt i sig.
När bären börjar puttra lite, så kan man sänka värmen lite till, men låt det puttra minst 3-5 minuter så eventuella bakterier försvinner.
Rör i chiafrön och sötning. Dra av från plattan och låt svalna. Rör några gånger medan det svalnar så inte chiafröna klumpar ihop sig.

När sylten svalnat så häller du upp i burkar.
Ät och njut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.