Lax på risbädd

En av mina absoluta favoriträtter!
Lax på risbädd med parmesan. Som bomull för magen. Just på denna bild hade vi ingen creme fraiche. Med receptet som följer så blir det lite krämigare sås.

5 dl färdigkokt ris, gärna basmati
4 st portionsbitar laxfilé
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt, peppar
ca 1 dl riven parmesanost

Fyll botten på en ugnsfastform med riset, salta lite. Rulla laxen i den rivna parmesanosten. Lägg laxen på riset, salta och peppra efter smak. Blanda grädde och creme fraiche och häll över alltihopa. Toppa med resterande parmesanost. In i ugnen, 175C i ca 45 min.
Servera gärna med kokt broccoli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.