Fläsk med stekt vitkål och persiljesås

Stekt vitkål är ett väldigt bra tillbehör som passar till det allra mesta. Det går dessutom att variera kryddningen hur mycket som helst. Bra lowcarb-mat.

Stekfläsk ca 200-250gr/pers Steks till knaprig konsistens.

Stekt vitkål:
Strimla ca 1/2 vitkålshuvud och stek i mycket smör.
Blanda ner en tsk sambal oelek, salta och peppra. (alternativ kryddning: t ex vitlök, curry etc) Låt steka på medelvärme ganska länge. Ca 15 min.

Persiljesås:
50 gr smör
2 msk vetemjöl
5-6 dl mjölk
50 gr hackad persilja
smaka av med salt och vitpeppar.
Smält smöret i kastrull, vispa ner mjölet och häll ner mjölken i omgångar eftersom såsen tjocknar. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och vitpeppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.