Yoghurtmarinerad kycklingfilé med grynotto

I samarbete med Smakbox provade vi detta alternativ istället för risotto – Grynotto!
Bra tuggmotstånd, mättande, proteinrikt och GOTT!

800 gr kycklingfilé (SV 63C 2H)
3 dl grekisk yoghurt
vi valde dessa kryddor: vitlökspeppar, paprikapulver samt lite svartpeppar.

Blanda ihop yoghurten med kryddorna och blanda runt med kycklingfilén. Vakuumpacka och kör i SV. Vi avslutade med att köra dem snabbt under grillen i ugnen innan servering.

Grynotto:
1 schalottenlök
1 solovitlök
2 msk rapsolja
3 dl durumvete
3 dl vitt vin
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl riven parmesanost
50 gr smör
lite svartpeppar

Finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans i oljan med durumvetet i 3-4 min. Rör om hela tiden så att det inte bränns vid. Häll ner vin och vatten, låt koka ihop tills nästan all vätska är borta. Späd med ytterligare vin o vatten (durumvetet är ganska hårt i konsistensen så vi lät det koka och fyllde på med vätska under ca 30min ytterligare). När du är nöjd med konsistensen på grynen så låt vätskan koka bort nästan helt, ta bort från plattan och blanda i smöret samt parmesanen. Smaka av med nymalen svartpeppar.
Denna gång serverade vi haricots verts och tomater till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.